Hva er AKTIV FOR EPILEPSI?

Det handler om å komme seg opp av sofaen, bevege seg og sett deg et mål. Ikke glem at 9 av 10 mennesker med epilepsi kan drive med fysisk aktivitet uten at anfalls frekvensen blir forverret. Hvordan trenings økten og hyppigheten står i forhold til hverandre der i mot, kan spille inn for at det kan utløse anfall. Det sier seg selv at begynner du med løping på mandag, kan du mest sannsynlig ikke løpe et helt maraton uka etter. Start rolig, litt er bedre enn ingenting.

20150716_234901

Ved AKTIV FOR EPILEPSI ønsker jeg også synliggjøre tema, ikke ufarliggjøre, men avdramatisere. Ved epileptisk anfall blir man nødvendigvis IKKE bevisstløs, det er ikke sikkert vedkommende får anfall når dere står og snakker sammen (så pust rolig), det er ikke smittsomt og vi mennesker med epilepsi har fått en diagnose vi ikke har bedt om. Vi må akseptere det, håper du også kan det? 👍Og… jo mer du kan om noe, jo tryggere blir du. Det er som å tilegne kunnskap om å sykle, du er usikker i starten, for du har aldri gjort det før, men du har noen som kan lære deg. Etterhvert klarer du det bedre og bedre. Tilslutt har du tilegnet deg så mye kunnskap at du klarer deg på egenhånd. Prinsippet blir jo det samme når vi snakker om epilepsi 😉 KUNNSKAP SKAPER TRYGGHET 👍

cropped-20150707_082223.jpg

Så ved AKTIV FOR EPILEPSI ønsker jeg at temaet skal bli mer belyst i samfunnet, man kan som regel trene selv om man har diagnosen for det er større sjanse for å få anfall i hvile tid enn under trening. Jeg sitter inne med mye kunnskap og erfaring, som jeg ønsker å dele med andre.

20130907_145046

Ca 45 000 mennesker i Norge har denne diagnosen, du kjenner kanskje en eller har hørt om en, men hvor mye kan du? Hva ville du gjort om du opplevde et epileptisk anfall? Visste du at de aller fleste anfall er over innen 5 minutter.

Ha en strålende uke 👍

Følg meg gjerne på instagram @active_with_epilepsy

Kenneth R 👍

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.