Du bestemmer👍

Å være «AKTIV FOR EPILEPSI», er veldig viktig for meg. For å få frem informasjon generelt om epilepsi og informasjon om fysisk aktivitet og epilepsi.

1437214589356

Jeg er selv født med epilepsi, hadde første anfallet når jeg var 20 timer gammel, har vært nære på å dø på grunn av anfall to ganger. Mitt liv holdt faktiskt på å ende når jeg var 1,5 år gammel. Jeg har også blitt reddet fra to druknings ulykker, men det er ikke relatert til epilepsien, men…

I juni tok jeg Bastø Fosen, jeg hadde stolt på meg «AKTIV FOR EPILEPSI» t-skjorta.

Jeg opplevde at folk ikke ville/turte sitte ved siden av meg. For rundt meg var det flere ledig sitteplasser og det var mange som leita etter sitteplass. Når jeg reiste meg å gikk ut på dekk, var det flere som var kjappe for å få satt seg ned.

1437214516799

Jeg tok toget videre for jeg skulle til kone og barn. Moren på toget, til det lille barnet visste lite om at jeg ikke hørte på musikk akkurat da. Pekte diskré i det jeg går forbi og sier til barnet «han er sånn epileptikker». Selvfølgelig hadde jeg da lyst å snu meg å fortelle litt fakta til den damen, men ville skåne barnet 👍

Vi er faktisk i 2015 og jeg tør påstå; En av de tingene vi mennesker ber om i samfunnet er, aksept for den vi er uten å forandre oss. Jeg sammen med ca 45 000 andre har fått en diagnose vi ikke har bedt om, kan du akseptere det? Vi må det.

cropped-20150707_082223.jpg

Som dere nå skjønner har jeg også hatt mine opplevelser, men…

Når det gjelder epilepsi og fysisk aktivitet er det av stor betydning at du forteller om din egen epilepsi og type anfall til den eller de du trener med. Dette er for din egen sikkerhet og at andre skal vite hva de skal gjøre om en anfalls situasjon oppstår. Har du GTK anfall, fokale anfall, hvor lenge varer de, hvordan arter de seg osv.

Kunnskap skaper trygghet 👍

Selv om kun en av ti får anfall av å drive med fysisk aktivitet, vil noen kanskje oppleve en økt hyppighet av anfall i starten. Dette betyr ikke at du ikke tåler å drive med fysisk aktivitet, tørr å stå i det. Jeg gjorde det. Sannsynligheten for at anfallene avtar etterhvert med treningen, er stor.

Ikke glem, start rolig. Litt er bedre ingenting 👍Bare vær, «AKTIV FOR EPILEPSI» 👍

1437054932638

Tenk positivt, alternativet er så dårlig 👍

Kenneth 👍

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.